I. Dağıtım Sektörü Buluşması Geçekleşti

Resim

Kurumumuz tarafından koordine edilerek 17 Ekim'de Bilkent Otel Konferans Merkezinde Başkent EDAŞ'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen "I. Dağıtım Sektörü Buluşması"na, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcımız Sayın Abdullah TANCAN, Genel Müdürümüz Sayın Ömer Sami YAPICI, EPDK Başkan Yardımcısı Hacı Ali ULUTAŞ, Genel Müdür Yardımcılarımız, Daire Başkanlarımız ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) ve Elektrik Dağıtım Şirketlerinin üst düzey yöneticileri katıldı.

Sektör gündemindeki konulara ilişkin görüş, öneri ve beklentilerin karşılıklı olarak paylaşıldığı toplantı iki oturum halinde gerçekleşti. Bakan Yardımcımız Sayın Abdullah TANCAN, Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında yaşanan patlama nedeniyle üzüntülerini dile getirerek başladığı konuşmasında "Tüm Elektrik Dağıtım Sektörü paydaşlarını bir arada görmek mutluluk verici. Bugün ilkini gerçekleştirdiğimiz "Dağıtım Sektörü Buluşmaları" toplantısına hepiniz hoş geldiniz. Bu toplantıları devam ettirme kararlılığındayız. Belli periyotlarla bir araya gelmeye, sektördeki gelişmeleri masaya yatırıp tartışmaya devam edeceğiz. Müşteri memnuniyetini en üst seviyeye çıkarmak için hep birlikte çalışacağız." dedi.

Toplantının ikinci bölümüne başkanlık eden Genel Müdürümüz Sayın Ömer Sami YAPICI, Türkiye genelinde hizmet veren 21 Elektrik Dağıtım Şirketi yöneticileri ile kamu sektörü yöneticilerinin bir araya gelmesinden duyduğu memnuniyeti de dile getirerek "Bugün "I. Dağıtım Sektörü Buluşması"nın gerçekleşmesine büyük katkı sağlayan Bakan Yardımcımız Sayın Abdullah TANCAN başta olmak üzere, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkan Yardımcısı Hacı Ali ULUTAŞ'a, EPDK Grup Başkanlarımıza, Elektrik Dağıtım Şirketleri ile ELDER Yöneticilerimize ve toplantıya ev sahipliği yapan Başkent EDAŞ'a teşekkür ederim" dedi.

Sayın Genel Müdürümüz konuşmasında sektöre ait bilgileri de paylaşarak, Bakanlığımız tarafından verilen yetki çerçevesinde Teşekkülümüzce yürütülen denetim faaliyetleri kapsamında elde edilen veriler doğrultusunda değerlendirmelerde bulundu. Sayın Genel Müdürümüz; "Amacımız vatandaşların memnuniyetini ve elektrik dağıtım hizmet kalitesini daha da artırmak olup bu doğrultuda dağıtım şirketlerinin de kesintisiz enerjinin arzı için elinden gelen gayreti göstereceğine inanıyoruz." dedi.

Toplantıda, Elektrik Dağıtım Şirketlerinin faaliyetleri hakkındaki konular ele alınırken, şebeke yatırımları, proje onayları, iyileştirme çalışmaları, afet ve acil durum tedbirleri, OSOS sistemleri, aydınlatma mobil takip uygulaması ile çağrı merkezi ve muhtar memnuniyet anketi sonuçları gibi konular görüşüldü.

1.Dağıtım Sektörü Buluşması, istek ve önerilerin alınmasının ardından sona erdi.