II. Dağıtım Sektörü Buluşması Geçekleşti

Kurumumuz tarafından koordine edilen "Dağıtım Sektörü Buluşmalarının" ikincisi, Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş'nin (AEDAŞ) ev sahipliğinde ve Genel Müdürümüz Sayın Ömer Sami YAPICI'nın başkanlığında Antalya'da gerçekleşti.
Resim

24 Aralık'ta Antalya Akra Barut Otel'de gerçekleştirilen toplantıya, Genel Müdürümüz Sayın Ömer Sami YAPICI'nın yanı sıra; Genel Müdür Yardımcımız Sayın Zafer TURUT, Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirimiz Atilla KAYA, Daire Başkanlarımız Abdulkadir BALIK, Abdurrahman YAVUZ, Hüseyin ELBEK, Yakup AVAN, Özel Kalem Müdürümüz Tahir Uğur KILIÇ, Protokol Müdürümüz Berna ÇARBOĞA ve Bölge Müdürümüz Bayram ÇİFÇİ ile Bakanlığımızın Bürokratları, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) ve Elektrik Dağıtım Şirketlerinin üst düzey yöneticileri katıldı.

Genel Müdürümüz Sayın Ömer Sami YAPICI açılışta yaptığı konuşmada Elektrik Dağıtım Şirketi yöneticileri ile kamu sektörü yöneticilerinin bir araya gelmesinden duyduğu memnuniyeti de dile getirerek "İlkini Başkent EDAŞ'ın ev sahipliğinde gerçekleştirdiğimiz dağıtım sektörü buluşmalarının ikincisinde sektörümüzün değerli temsilcileriyle Antalya'da birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Toplantımıza katılım sağlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği, dağıtım şirketlerimizin üst düzey yöneticileri ile dağıtım sektörü buluşmamızın ikincisine ev sahipliği yapan Akdeniz EDAŞ yöneticilerine ve değerli çalışanlarına kurumum ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Toplantımızın ülkemiz ve sektörümüz adına hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

Toplantının ilk bölümünde Ekim ayında Ankara'da yapılan I. Dağıtım Sektörü Buluşması'nda ele alınan konularla ilgili atılan adımlar değerlendirildi. Ardından 2022 yılı şebeke yatırım tavan ve gerçekleşmeleri, planlı bakımlar, kırsal şebeke yatırımları ve iyileştirme çalışmaları, yıl içinde kurumumuzda yapılan proje onay ve kesin kabul başvuruları ile 2023 yılı planlamaları ele alındı.

Toplantının öğleden sonraki oturumunda ise Güneş Elektrik Santralleri (GES) çağrı mektupları, LED armatür kullanım değerleri, aydınlatma mobil takip uygulaması sonuçları, afet ve acil durum tedbirleri, EDAŞ Çağrı Merkezi memnuniyeti anket sonuçları, iş sağlığı ve güvenliğine yönelik çalışmalar değerlendirildi.

II. Dağıtım Sektörü Buluşması, istek ve önerilerin alınması ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.