Kulübümüz Güreşçilerinden U20 Serbest Güreş Milli Takımımızda Büyük Başarı

Resim

U20 Avrupa Güreş Şampiyonası'nda ülkemizi temsil eden, TEDAŞ Spor Kulübümüzün güreşçileri, 1 altın, 1 gümüş, 2 bronz olmak üzere toplamda 4 madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

Serbest Güreş Milli Takımımız, İspanya'da, 26 Haziran - 2 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen U20 Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 2 altın, 2 gümüş ve 2 bronz olmak üzere toplamda 6 madalya alarak ikinci oldu. Şampiyonada Milli Takımımızın almaya hak kazandığı 6 madalyanın 4'ünü TEDAŞ Spor Kulübümüz güreşçileri kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

Şampiyonaya, serbest stilde 22 milli takım ve 155 güreşçi katıldı. Şampiyonada ülkemizi TEDAŞ Spor Kulübümüzden 5, ASKİ Spor Kulübünden 3, İBB Spor Kulübünden 1 ve Çorum Belediye Spor Kulübünden 1 olmak üzere toplamda 10 güreşçi temsil etti.

Milli Takımda mücadele eden TEDAŞ Spor Kulübümüzün güreşçileri; "70 kilogramda İbrahim Metehan YAPRAK altın, 97 kilogramda Doğan UZUN gümüş, 57 kilogramda Tolga ÖZBEK ile 74 kilogramda Muhammed Halit OZMUŞ ise bronz madalyanın sahibi oldu."

Ülkemizi temsil eden güreşçilerimizi başarılarından dolayı kutlayan Genel Müdürümüz Sayın Ömer Sami YAPICI, "Başarılarıyla bizleri onurlandıran güreşçilerimizi, şahsım ve TEDAŞ ailesinin her bir ferdi adına kutluyor, bu başarıda payı bulunan teknik heyetimize ve yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Sporcularımızın inşallah bundan sonraki süreçte de bizleri gururlandırmaya devam edeceklerini ümit ediyorum." ifadelerini kullandı.