Kurumumuz ile Dicle EDAŞ Arasında, TEDAŞ Dijital Atölye Sisteminin Kullanımına Yönelik İş Birliği Sözleşmesi İmzalandı

Resim

​Kurumumuz ile Dicle EDAŞ arasında, elektrik dağıtım sektörüne verilen tüm eğitimlerin zamandan ve mekandan bağımsız olarak verilmesini sağlayan TEDAŞ Dijital Atölye Sistemimizin Dicle EDAŞ tarafından kullanımına yönelik iş birliği sözleşmesi imzalandı. Dicle EDAŞ, TEDAŞ Dijital Atölye Sistemimizi kullanımına yönelik iş birliği sözleşmesi imzalayan ikinci şirket oldu.

19 Eylül 2023 tarihinde TEDAŞ Genel Müdürlüğünde gerçekleştirilen imza törenine, "Genel Müdürümüz Sayın Ömer Sami YAPICI, Genel Müdür Yardımcılarımız Sayın Zafer TURUT, Bora ÜLKER, Zübeyir ÇALIŞAN,  Daire Başkanlarımız Alparslan KARABOĞA ve Abdulkadir BALIK, Müdürlerimiz Cemal YAZICI ve Muharrem BİLGEN ile Dicle EDAŞ Genel Müdürü Yaşar ARVAS, Dicle EDAŞ Genel Müdür Yardımcısı Ahmet KIRAT, Dicle EDAŞ İş Sağlığı ve Güvenliği Müdürü Ahmet Seçkin TÜRK ile ELDER Koordinatörü Atacan GÜLBAY" katıldı.

İmza töreninde konuşan Genel Müdürümüz Sayın Ömer Sami YAPICI, elektrik dağıtım sektörünün kamu tarafı olarak, TEDAŞ Dijital Atölye Sistemimiz vasıtasıyla ikinci kez bir başka dağıtım şirketi ile bir araya gelmekten ve iş birliği içerisinde olmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek," Öncelikle şunu belirtmek isterim ki sektörün kamu tarafı olarak özel sektörle çeşitli projeler vasıtasıyla bir araya gelmekten, iş birliği içerisinde bulunmaktan, ürettiğimiz çözümlere sizleri de ortak etmekten sevinç duymaktayız. Yaptığımız çalışmaların  özel sektör tarafından benimsenmiş olması; kamu-özel iş birliğine, dayanışmasına ve birlikte hareket edilebilmesine iyi bir örnek teşkil etmektedir. Diğer taraftan ortaya koyduğumuz bu ürüne göstermiş olduğunuz ilginin bizleri yeni çözümler üretmek için motive ettiğini de sözlerime eklemek  isterim.    Kamu ve özel sektörün iş birliği ve birlikte hareket etmesine katkı sağlayacak olan bu projemizde emeği geçen herkesi kutluyor, bu iş birliğimizin artarak devam edeceğine inanıyorum. TEDAŞ olarak yapacağımız yeni projelerle ilklere imza atmaya ve sektöre yön vermeye devam edeceğiz inşallah." dedi.

TEDAŞ Dijital Atölye Sistemi'ne ilişkin bilgiler de veren Sayın Genel Müdürümüz, " Projemiz, sektöre verdiğimiz eğitimlerin etkinliğinin arttırılması amacıyla;  şebekenin tamamının modellenmesine, Etkileşimli Bilgi Sistemi, Dijital Deney Sistemi, Problem Simülasyonu Sistemi, Artırılmış Gerçeklik ve Sanal Gerçeklik teknolojileri kullanılarak 400'den fazla modelin gerçek boyut ve özelliklerinin dijital ortama aktarılmasına ve bu dijital uygulamalar aracılığıyla eğitimlerin zaman ve mekândan bağımsız olarak verilmesine  dayanmaktadır. Çalışmamızın sektörün oyuncuları tarafından benimsenmesinden ve göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı sizlere şahsım ve Kurumum adına tekrar teşekkür ediyor, aynı duygu ve hassasiyet çerçevesinde benzer başka projelerde bir araya gelmek umuduyla bu iş birliğimizin hayırlı olmasını diliyor, sizleri sevgi ve muhabbetle selamlıyorum." ifadelerini kullandı.

 ARVAS: TEDAŞ Sektörde İlklere İmza Atıyor

Sözleşmeye ilişkin değerlendirmede bulunan Dicle EDAŞ Genel Müdürü Yaşar ARVAS ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "TEDAŞ Genel Müdürlüğü bu proje ile sektöre öncülük ederek daha önce benzeri olmayan bir çalışma ortaya koydu. Dijital Atölye Sisteminin, Şirketimiz çalışanlarına büyük kazanımlar sağlayacağına inanıyorum. Projenin hayata geçirilmesinde başta Sayın Genel Müdürümüz Ömer Sami YAPICI olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyor, imzaladığımız bu Sözleşmenin Şirketinize ve elektrik dağıtım sektörüne hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum."

Tören, sözleşmenin Genel Müdürümüz Sayın Ömer Sami YAPICI ve Dicle EDAŞ Genel Müdürü Yaşar ARVAS tarafından imzalanmasının ardından, günün anısına çektirilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.