Kurumumuz ile Fırat EDAŞ ve Çoruh EDAŞ Arasında, TEDAŞ Dijital Atölye Sisteminin Kullanımına Yönelik İş Birliği Sözleşmesi İmzalandı

Resim

Kurumumuz ile Fırat EDAŞ ve Çoruh EDAŞ arasında, elektrik dağıtım sektörüne verilen tüm eğitimlerin zamandan ve mekandan bağımsız olarak verilmesini sağlayan TEDAŞ Dijital Atölye Sistemimizin Fırat EDAŞ tarafından kullanımına yönelik iş birliği sözleşmesi imzalandı.

16 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirilen imza törenine, "Genel Müdürümüz Sayın Ömer Sami YAPICI, Genel Müdür Yardımcımız Sayın Mahmut YAĞIZ,  Daire Başkanlarımız Alparslan KARABOĞA ve Abdulkadir BALIK, Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirimiz Atilla KAYA, Eğitim Müdürümüz Muharrem BİLGEN ile Aksa Elektrik Dağıtım Grubu Kurumsal Yetkinlikler ve Eğitim Direktörü Selman NAİR, Çoruh EDAŞ Şirket Müdürü Mehmet AYDIN,  Fırat EDAŞ Şirket Müdürü Müjdat ÇELİK” katıldı.

İmza töreninde konuşan Genel Müdürümüz Sayın Ömer Sami YAPICI, "Öncelikle şunu belirtmek isterim ki sektörün kamu tarafı olarak özel sektörle çeşitli projeler vasıtasıyla bir araya gelmekten, sizlerle iş birliği içerisinde bulunmaktan, ürettiğimiz çözümlere göstermiş olduğunuz ilgiden sevinç duymaktayız. Yaptığımız çalışmaların  özel sektör tarafından benimsenmiş olması, kamu-özel iş birliğine ve dayanışmasına iyi bir örnek teşkil etmektedir. Diğer taraftan ortaya koyduğumuz bu ürüne göstermiş olduğunuz ilginin bizleri yeni çözümler üretmek için motive ettiğini de sözlerime eklemek  isterim.  TEDAŞ olarak yapacağımız yeni projelerle ilklere imza atmaya ve sektöre yön vermeye devam edeceğiz inşallah.

Projemiz, verdiğimiz eğitimlerin etkinliğinin arttırılması amacıyla  şebekenin tamamının modellenmesine, Etkileşimli Bilgi Sistemi, Dijital Deney Sistemi, Problem Simülasyonu Sistemi, Artırılmış Gerçeklik ve Sanal Gerçeklik teknolojileri kullanılarak 400’den fazla modelin gerçek boyut ve özelliklerinin dijital ortama aktarılmasına ve eğitimlerin zaman ve mekândan bağımsız olarak verilmesine  dayanmaktadır.

Bu çalışmamızın sizler tarafından benimsenmesinden ve projeye göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyor, aynı duygu ve hassasiyetle benzer başka projelerde bir araya gelmenin umuduyla bu iş birliğimizin hayırlı olmasını diliyor, sizleri sevgi ve muhabbetle selamlıyorum." ifadelerini kullandı.

Protokole ilişkin değerlendirmelerde bulunan Aksa Elektrik Dağıtım Grubu Kurumsal Yetkinlikler ve Eğitim Direktörü Selman NAİR ise “Dijital Atölye Sistemi gibi bir projenin TEDAŞ tarafından geliştirilerek sektörümüze kazandırılmış olması gerçekten gurur verici. Sistem, dünyadaki muadilleri ile karşılaştırıldığında çok zengin içeriklere sahip. Başta Sayın Genel Müdürümüz olmak üzere bu projede emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Sektörümüzün odaklanması gereken en önemli husus, iş gücünün geliştirilmesidir. Her iki şirketimizin yönetiminin eğitime ciddi destekleri bulunuyor.  İnanıyorum ki, bu sistemle birlikte eğitim kalitesi açısından en üst seviyelere çıkacağız. Biz bünyemizdeki dağıtım şirketlerimizde bu projenin duyurularını çok önceden yaptık. Sahadaki arkadaşlarımız heyecanla bekliyorlar.” şeklinde konuştu.

Tören, sözleşmenin imzalanmasının ardından, günün anısına çektirilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.